Meteen naar de inhoud
Ik ben opgeleid tot instructrice voor zowel kinderen als volwassenen. Mijn lessen zijn daarom geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar, mits beschikking over een eigen pony/paard. 

Longeren

Longeren is een fijne manier om je paard vanaf de grond te laten stretchen in alle gangen. Samen met jou ga ik aan de slag met de juiste hulpen en het toewerken naar ontspanning aan de enkele longe. 

Ook kan werken aan de longe bijdragen aan het verbeteren van de balans van je paard.

Dressuur aan de hand

Door middel van oefeningen uit het Gymnasium en speciaal ontwikkelde oefeningen van Josepha Guillaume zal ik samen met jou en je paard aan de slag gaan met het sterker en soepeler maken van je paard aan de hand. Dit is een hele fijne manier van werken en een mooie afwisseling op het rijden of als voorbereiding voor een jong (rij)paard. 

Bij alle oefeningen gaan we uit van de natuurlijke bewegingen die een paard maakt, waardoor we de biomechanica en de anatomie goed in het oog kunnen houden.

Les onder het zadel

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om lessen te volgen onder het zadel. Net zoals bij de dressuur aan de hand, werk ik ook onder het zadel met de oefeningen uit het Gymnasium, waarbij ook weer de biomechanica en anatomie een belangrijke rol spelen. Mijn doel is altijd om jullie samen te laten groeien als combinatie, maar wel op een paardvriendelijke en positieve manier. Geen quick fixes en met oog voor jullie eigen tempo!

Opleiden jonge paarden

Een van de leukste dingen om te doen, vind ik het opleiden van jonge paarden. Door jonge paarden op hun eigen tempo en met positieve ervaringen te laten wennen aan het samenwerken met mensen, krijg je hele fijne en evenwichtige rijpaarden. Ik geloof in het gedoseerd aanbieden van “training”, waarbij ook weer de biomechanica centraal staat. Natuurlijk is maatwerk hier erg belangrijk en pas ik de trainingen altijd aan aan wat het paard en de eigenaar op dat moment nodig hebben. Wil je dus onder begeleiding je paard zelf opleiden tot een evenwichtig rijpaard, dan kan ik je daarbij alle hulp bieden die je nodig hebt!

Met plezier samenwerken met je paard?

Stuur me een berichtje en we gaan aan de slag!

© 2024 All Rights Reserved.